Path 2 Created with Sketch.
Path 2 Created with Sketch.

Ja dokter, nee dokter

Op 23 september organiseert het UZ Gent een tweede voorstelling in de Handelsbeurs in het kader van ‘Denk zorg’. De voorstelling draagt dit keer de titel ‘Ja dokter, nee dokter’.

De voorstelling is live en gratis te volgen via streaming.

Denk zorg is een reeks meerstemmige voorstellingen die scherpe denkers op het podium samenbrengt. Zorgverleners, wetenschappers, opiniemakers en kunstenaars ontleden de medisch-ethische dilemma's in een mensenleven en confronteren ons met de grote vragen van onze tijd. In woord, muziek en beeld.

Thema van deze editie: hoe de relatie tussen arts en patiënt verandert
De wensen en waarden van mondige patiënten lijken steeds zwaarder door te wegen bij medische keuzes. De klassieke machtsverhouding in de spreekkamer wankelt.
 

  • Leggen we nog blindelings ons lot in de handen van een arts?
  • Staan artsen en patiënten steeds meer op gelijke voet?
  • Zijn zorgverleners bereid om een deel van de controle aan hun patiënten af te staan?
  • Hoe verbetert een evenwaardige relatie onze geneeskunde?
  • En zijn we wel in staat om zelf ingrijpende beslissingen te nemen over onze gezondheid?

Op het podium: Auteur, radiomaker en eredoctor UGent Krista Bracke, decaan van de faculteit Geneeskunde en gezondheidswetenschappen en uroloog Piet Hoebeke (UGent en UZ Gent), hematoloog Tessa Kerre (UZ Gent), singer-songwriter An Pierlé, klinisch psycholoog en psychoanalyticus Stijn Vanheule (UGent), huisarts Stéphanie De Maesschalck (UGent) en beeldend kunstenaar Honoré d’O i.s.m. transplantatiepatiënt en curator Astrid David.

Gezien het beperkt aantal fysieke plaatsen door COVID-19 maatregelen is de zaal reeds volzet maar inschrijven voor de livestream doe je via de link op volgende webpagina: https://www.handelsbeurs.be/nl/concert/denk-zorg-ja-dokter-nee-dokter.